четвер, травня 12

У Порошенка розповіли, чий вертоліт «обстріляв» маєток на Київщині

Сигнальна ракета, що впала біля маєтку бізнесменів у селищі Козин на Київщині, була випущена вертольотом, який належить військовій частині з міста Васильків.
Про це одному з українських видань розповів радник президента України Юрій Бірюков. Новину передає «Преса України». Сообщает http://www.akcent.info/ 

«Хтось (не можу сказати) проводив навчання. З використанням армійської авіації. Пустили сигналку до старту. Вона не спрацювала відразу, почала падати, вітром знесло. І за кілька метрів до землі вона таки спрацювала. Впала в кущі і вигоріла. Вся історія», – розповів він.

За його словами, у районі столиці є лише одна військова частина, яка має гелікоптери. У Генеральному штабі Збройних сил підтвердили, що така військова частина знаходиться у Василькові.

У Генштабі зазначили, що зараз по всій території України відбуваються навчання, тому такі інциденти можуть статися.

У той же час, начальник прес-служби Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило заперечив польоти вертольотів у даному районі у той час. «У нас немає бойових вертольотів. Тільки транспортні, і в ці дні в Київській області вони не літали», – пояснив він.