неділю, травня 22

США ЗАВДАЛИ ЖОРСТОКОГО УДАРУ ПО ПОЗИЦІЯХ РОСІЇ



Президент США Барак Обама в четвер підписав поправки до закону про національну безпеку, згідно з якими Сполучені Штати більше не будуть перешкоджати продажу іранської нафти.




Сообщает: http://kozak.co.ua/


Про це йдеться у відповідному документі, поширеному прес-службою Білого дому, передає РІА Новини.

"Відповідно c Спільним всеосяжним планом дій (угода з іранської ядерної проблеми) Сполучені Штати більше не будуть сповідувати підхід, який повинен був вести до скорочення продажу Іраном сирої нафти. Дії Сполучених Штатів, покликані реалізувати зобов'язання, взяті ними в рамках вступило в силу СВПД після того, як Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підтвердило, що Іран здійснив ключові кроки, пов'язані з його ядерною програмою ", - йдеться в документі, підписаному Обамою.

Нагадаємо, в цьому році Іран позбувся більшості накладених на країну санкцій - в цей день МАГАТЕ представило доповідь, підтвердивши готовність влади країни реалізувати створену для неї шляхом довгих переговорів програму по значному зниженню ядерного потенціалу. Пізніше ЄС і США підтвердили зняття з Ірану економічних і фінансових санкцій, пов'язаних з його ядерною програмою.

Як повідомлялося раніше, Іран має намір збільшити експорт нафти в травні до 2,1 млн барелів на день, що на 60% вище показників 2015 року.