ЦІКАВІ ФАКТИ

пʼятницю, травня 20

Путін та його поплічники вбивають та катують людей на очах у Європи, - Die Welt

Російський президент, який нахабно розв'язав війну, в Мінських угодах фігурує не як призвідник військового конфлікту, а як "партнер, який щиро прагне до реалізації договору".
Правозахисні організації зафіксували тисячі випадків катувань і жорстокого поводження з людьми на Донбасі, але ніхто не зупиняє агресію, за якою стоїть Росія. Сообщает http://patrioty.org.ua/
 Про це пише оглядач Die Welt Ріхард Херцингер, передають Патріоти України.

"Перемога української співачки Джамали на "Євробаченні" в Стокгольмі наприкінці минулого тижня зіштовхнула лицем до лиця багатомільйонну публіку конкурсу із долею кримських татар, які були депортовані Сталіним і отримали можливість повернутися на батьківщину лише в 1990-і. Після насильницької анексії Криму Володимиром Путіним кримські татари знову піддаються масовим переслідуванням, їх позбавляють прав - і все це за відсутності належного інтересу або більш доречного в цій ситуації обурення з боку європейської громадськості ", - зазначає автор.

Не менш вагомими, ніж порушення прав людини в окупованому Криму, стають безчинства озброєних найманців Москви на Сході України. Як зазначає Херцингер, українські та міжнародні правозахисні організації подали доповідь, в якій задокументовано понад 4 тис. випадків застосування тортур та насильства до людей, незаконно утримуваних у полоні у підконтрольних Росії так званих "ДНР" і "ЛНР".

"Ті, хто захопив владу на сході України, вбивають і катують безконтрольно, і близько не підпускаючи представників міжнародної громадськості. У цій ситуації, як підтвердив і Комісаріат ООН з прав людини, їм нема чого боятися відповідальності за свої дії. Тим більше, що, згідно з (...) Мінським угодами, їм обіцяна амністія як невід'ємна частина довгоочікуваного мирного врегулювання", - зауважує кореспондент.

На думку автора, Мінські угоди самі по собі грунтуються на фатальних помилках. Вони виходять з того, що в конфлікті на Сході України мова йде про дві протиборчих сторони, яким належить знайти справедливий компроміс.

Але в разі "проросійських терористів" на ділі мова йде про "кримінальні елементи і правоекстремістських прибічників, які сприяють російському військовому вторгненню на територію України", йдеться у статті. При цьому російський президент, який нахабно розв'язав війну, в Мінських угодах фігурує не як призвідник військового конфлікту, а як "партнер, який щиро прагне до реалізації договору".