середу, червня 8

РФ будує ще одну військову базу біля кордонів з Україною – Reuters

Нова російська військова база буде побудована біля українського кордону – у місті Клинці. Вона увійде в ланцюг військових об’єктів, який опоясує російську територію з Заходу.



Новину повідомляє агентство Reuters, передає «Преса України».

Кореспондент видання зацікавився прибуттям у місто Клинці Брянської області, що знаходиться за 50 км від українського кордону, великої кількості російських військових та їхньої техніки. Каже, що вони там влаштували тимчасову військові базу і коли він натрапив на двох російських військових на блокпосту посеред лісу, вони веліли йому йти звідси, оскільки охороняють «спеціальний військовий об’єкт».

І оборонному відомстві Росії інформацію про базу журналістові підтвердити відмовилися, проте проговорився чиновник місцевої адміністрації Олег Клетний. За його словами, в Клинці прибула нова дивізія ЗС РФ в складі 240 чоловік. Їхнє прибуття розпочалося в кінці травня, військові направлені сюди з Єкатеринбургу.

Як пояснив Клетний, війська були відкомандировані в Клинці у зв’язку із рішенням міністра оборони РФ Сергія Шойгу про створення трьох нових дивізій. Поки що військові будуть розквартировані в старому військовому містечку.
Проте на руках у журналіста опинилося оголошення міської адміністрації Клинців, в якому йдеться про поки що не затверджений план будівництва двох об’єктів на площі 142 гектари. Як сказано в тексті оголошення вони будуть використовуватися «в інтересах збройних сил Росії».