понеділок, липня 11

У штабі АТО розповіли про загострення ситуації на Донбасі (ВІДЕО)


Під мінометним вогнем та рясними артилерійськими обстрілами опинились військові на Донецькому напрямку. Подібна ситуація склалась і неподалік Маріуполя, щоправда тут кількість обстрілів менша.
Окупанти використовують усе наявне озброєння, особливою «популярністю» у бойовиків користуються арта 152 мм, 120 мм міномети, САУ, БМП та гранатомети. Про ситуацію на фронті повідомили у прес-центрі штабу АТО. Сообщает http://uapress.info/uk/


Новину передає «Преса України».

Російські окупаційні війська 94 рази відкривали вогонь по позиціях підрозділів українських військових у зоні АТО. Рекордна, за останній час, кількість обстрілів із важкої зброї бентежить силовиків, адже не завжди можна дати аналогічну відповідь на атаки ворога.

«Найбільше, 48 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку. Із забороненої Мінськими угодами 152 мм артилерії противник бив по наших укріпленнях у Новгородському, а з 122 мм самохідних установок – у Миколаївці Другій. 120 мм міномети окупантів накривали позиції наших бійців у Майорську, Пісках, Авдіївці, Новгородському і Троїцькому. Також, на Донеччині російські окупанти вели вогонь з гранатометів, бронетехніки, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», - повідомили у прес-центрі штабу АТО.

На Маріупольському напрямку ворог 29 разів порушував режим припинення вогню. Тут в хід пішли гранатомети та БМП, о окремих випадках, як от в Талаківці, Водяному, Новогригорівці та Мар’їнці, російські найманці використовували 120 мм міномети.

Якщо раніше на Луганщині військові фіксували поодинокі обстріли позицій ЗСУ, то за минулу добу, 10 липня, ворог «відігрався» за весь попередній місяць. 

«На Луганщині ворог 17 разів вів як хаотичний так і прицільний вогонь з різних видів зброї. 16 снарядів із забороненої 122 мм артилерії противник випустив по наших позиціях у Новоолександрівці та 14 у Новозванівці», - додали у штабі силової операції на Донбасі. 

Варто зазначити, що волонтери з харківського госпіталю повідомили про те, що до місцевого госпіталю вчора, 10 липня, прибуло багато бійців ЗСУ. У чоловіків – різного ступеня поранення, багатьох привезли із контузією. 

«Надійшло 9 осіб у п'ятницю та 7 чоловік в суботу. Стану у всіх різні», - повідомлили у групі «Сестри милосердя/Харків», при цьому оголошуючи про пошуки санітарки, бо у лікарні не вистачає «робочих рук».