пʼятницю, серпня 26

На Донеччині запеклі обстріли: на позиції ЗСУ лягло 170 артснарядів (ВІДЕО)

Неспокійною залишається ситуація на усіх трьох напрямках бойових дій на Донбасі за останню добу, 25 – 26 серпня. Бойовики 48 разів обстрілювали українських бійців, в тому числі масово застосовуючи БМП та важку артилерію.
Новину повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Преса Україини». Сообщает http://www.akcent.info/

«На Донецькому напрямку противник порушив Мінські домовленості, випустивши біля ста семидесяти снарядів з важкої артилерії: на початку і наприкінці доби тричі обстріляв з самохідних артилерійських установок калібру 152 та 122 мм позиції в районі Авдіївки, при обстрілі Архангельського застосував калібр 152 мм. До того ж на ділянці лінії розмежування Авдіївка – північні околиці Горлівки не вщухають мінометні, гранатометні та кулеметні обстріли. Над нашими позиціями в районі Авдіївської промзони помічено безпілотний літальний апарат. Поблизу Луганського та Кірового окупанти задіяли бойові машини піхоти», – йдеться в повідомленні прес-центру.
На Маріупольському напрямку бойовики пустили в хід 120-мм міномети, гативши ними сили АТО під Новомихайлівкою та Павлополем. В районі населеного пункту Мар’їнка били із БМП. На цій же ділянці, а також під Гнутовим ЗСУ накрили мінометним вогнем 82-мм калібру. Біля тої ж Мар’їнки, а також Широкиного і Водяного бойовики застосували гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

В напрямку Луганська протягом дня, 25 серпня, зберігалася тиша, а ось з настанням сутінок незаконні збройні формування активізувалися, відкривши вогонь з АГС під Новоолександрівкою, великокаліберних кулеметів – під Троїцьким, стрілецької зброї – під Золотим і Новозванівкою. По силам АТО у районі Станиці Луганської вони гатили з мінометів й гранатометів, а ще два рази застосували БМП.

Нагадаємо, координатор групи «Стоп Терор» Семен Кабакаєв повідомив, що в Мар’янці терористи активно застосовують 120-мм та 82-мм міномети при обстрілі українських військовослужбовців, а також використовують бойові машини.