суботу, серпня 13

Цього місяця для водіїв знайшли нову проблему…Всім хто хоче мати автомобіль терміново дізнайтесь!

Якщо автомобіліст бажає скористатися нововведеннями та імпортувати автомобіль згідно нового законодавства за пільговими тарифами,то на нього очікують неприємні сюрпризи.
Сообщает http://www.unn24.com.ua. Повідомляє http://perelaznews.blogspot.com/





Як відомо, вступив в силу 1 серпня закон про зниження акцизу на вживані автомобілі, який дав українцям можливість ввозити старі автомобілі з Європи за зниженими митами.

Але, спливли нові умови, які роблять масовий ввіз практично неможливим.

Днями заступник голови ГФС Мирослав Продан дав роз’яснення, в якому є важливий момент: для зниження акцизу потрібно мати сертифікат походження, щоб уникнути ввезення машин з РФ.

Тобто, щоб пригнати з Польщі Mercedes, потрібно їхати в Німеччину і брати в їх Торгово-промисловій палаті цей сертифікат. Інакше при розмитненні в Україні будуть неприємності.

Є й інші нюанси: якщо машина дорожче 10 тис. дол., доведеться пояснити, звідки взялися гроші. За законом, вивозити готівкою понад 10 тис. дол. не можна, та й з меншою сумою купити машину навряд чи вийде.

Далі — продавець-поляк для звіту перед своїми податковими органами зажадає безготівкового переказу. Таким чином, гроші потрібно буде везти на картці, причому не гривневої, а валютної., оскільки покупка в євро або доларах з гривневої карти буде прирівняна до купівлі валюти, а в зв’язку з обмеженнями НБУ на день ви можете купити валюту тільки на 12 тис. грн, це приблизно 480 дол.

З валютної картою теж не просто: при одноразовому платежі за кордоном більше 10 тис. дол, інформація про операції потрапить в Фінмоніторинг, який вже в Україні вимагатиме відзвітувати, звідки гроші.