вівторок, серпня 30

Стало відомо, хто влаштував акцію з киданням торта в Марченка (ВІДЕО)

У вівторок, 30 серпня, на прес-конференції, присвяченій зміні системи виплати стипендій, студенти кинули в заступника міністра фінансів України Сергія Марченка торт. Відповідальність за цю акцію взяли нас себе  організація «Соціальний Рух» та студпрофспілка «Пряма Дія».



Новину передає «Преса України».

Організатори незвичайної акції протесту пояснюють, що намагалися таким чином привернути увагу до проблеми урізання стипендій студентам. Вони впевнені, що нові урізання стипендій зроблять їх ще більш залежними, адже в такому разі вони повинні будуть постійно доводити свою лояльність. 




Спочатку активісти хотіли зробити банер з написом «Молися за стипендію», на якому був би викладений хрест із доларів, проте пізніше вирішили вчинити більш радикально.  В результаті - заступника міністра фінансів «зловив» обличчям торт.

«Скасування стипендій зробить студентів голодними і нав'яже атмосферу конкуренції в системі освіти. Ми вважаємо, що Мінфін зобов'язаний зупинити свої антинародні реформи, інакше торт на піджаку стане звичним дрес-кодом для прес-конференцій», - наголошують студенти.