вівторок, серпня 30

Вчені нарешті пояснили, як коти подовжують нам життя

Тут представлені незаперечні докази того, що коти не тільки чудово виходять на фото, але ще і приносять просто неймовірно величезну користь нашому здоров'ю!

Ви часто, напевне, чули про те, що коти здатні лікувати, про їхню цілющу властивість позбавляти болю та втоми, про їхнє майже сенсорне відчуття «хворих» місць на людському тілі? Повідомляє https://bdzhola.com Це не випадковість, дивні забобони чи читки, а абсолютна правда! Наші улюбленці справжні цілителі і ось чому...

Коти лікують



Котяче муркотіння сприяє загоєнню ран. Хоча вчені до цих пір так і не з'ясували, як саме народжується цей звук, все ж ми знаємо: коти мурчать. І це якимось чином благотворно позначається на людських здібностях до регенерації!

Коти муркотять в тому ж діапазоні, що і  спеціальні терапевтичні вібрації



Середньостатистична кішка мурчить з частотою від 25 до 150 герц. Це саме та частота, при якій найкраще відновлюються котячі м'язи і кістки. Але ці «наномурчальні» хвилі також відмінно підходять і для людей. Вони знаходяться в межах «терапевтичного» з медичної точки зору діапазону (25-150 герц). Цьому факту присвячено не одне дослідження. Таким чином, мурчанням котика можна вилікувати переломи кісток, відновити пошкоджені м'язи і навіть позбавитися від задишки.

Коти зменшують кількість стресу у вашому житті



Дослідження показують, що власники кішок в середньому мають менше симптомів стресу. На другому місці йдуть власники собак. Найбільше схильні до стресу люди без домашніх тварин.

Кішки можуть зменшити ймовірність виникнення серцевого нападу на 40%



Вчені з Університету Міннесоти виявили, що наявність кішки в будинку може бути корисною для вашого серця. У своєму дослідженні вони з'ясували, що люди, у яких немає кішки, на 40% частіше страждають від серцевих нападів.

Але чому? Ось їхня цитата:

Найбільш логічним поясненням може бути те, що кішки можуть зняти стрес і занепокоєння і цим знизити ризик серцево-судинних захворювань.


Але будемо обережні з фактами. Так, дослідження показали, що кішки можуть зменшити стрес, ймовірність серцево-судинних захворювань і навіть потенційно запропонувати вам деяку муркотливу терапію. Але ці висновки більше говорять про спосіб життя середньостатистичного котовоасника, ніж про містичну владу кішок над нашим тілом. Хоча ... Хто знає?