понеділок, серпня 22

У Донецьк прибув спецназ Внутрішніх військ МВС Росії

В окупований проросійськими бойовиками Донецьк прибуло чергове підсилення з Росії – спецпідрозділ Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ  Російської Федерації. 



Новину повідомляє «Преса України». 

Як розповів координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук, спецпризначенці розмістилися в адміністративному будинку колишнього УМВС України на Донецькій залізниці. «Крапові берети» одягнуті у форму військового зразка на якій присутня символіка загону спеціального призначення ВВ РФ «Витязь». Цей підрозділ існував до 2008 року, після чого увійшов до складу 604-го Центру спеціального призначення ВВ МВС Росії. Про завдання російських спецпризначенців поки не відомо.

А тим часом українська розвідка звітує про те, що в серед бойовиків самопроголошеної «ДНР» спостерігається низький рівень дисципліни, вони мають поганий морально-психологічний стан та зловживають спиртними напоями. Командири ж проросійських терористів вимагають виконувати статут Збройних сил РФ.

«Керівництво оперативного командування «Донецьк» («1-й АК ДНР») у розісланій телеграмі звертає увагу представників «органів управління територіальної оборони ДНР» на «низький рівень військової дисципліни та морально-психологічного стану військовослужбовців в ряді підрозділів територіальної оборони».
Згідно з розпорядженням, потрібно припинити практику «приховування військових злочинів, порушень військової дисципліни» командирами. Також від останніх потрібно активізувати контроль над дотриманням «військовослужбовцями» норм військових статутів (використовуються статути ЗС РФ), особливо в частині, що стосується «зловживань спиртними напоями» і дотримання норм поведінки в громадських місцях», - йдеться в повідомленні Тимчука.