пʼятницю, серпня 12

Турчинов викрив відверту брехню Росії

Секретар РНБО Олександр Турчинов, проаналізувавши останні повідомлення про «кримський теракт», заявив, що керівництво Росії заплуталось у своїх брехливих заявах.


"Так, лише 10 серпня російські силовики зробили гучні заяви про події, які за їх словами, відбулись в ніч з 6 на 7 серпня. Повідомляє http://24tv.ua/ Таку затримку можна пояснити виключно тим, що вони потребували часу, аби підробити так звані "докази", – написав Турчинов у Facebook.

Він зауважив, що Росія приховує перестрілку між різними підрозділами російських силовиків, які традиційно зловживають алкоголем. Внаслідок цієї перестрілки були вбиті та поранені не лише російські військові, а й цивільні – кримчани.

Секретар РНБО звернув також увагу на те, що спершу ФСБшники повідомили про заарештованих співробітників ГУР, а потім російське МЗС уже "рапортує про двох громадян України та Росії, які, виявляється, вже зовсім не співробітники ГУР, а цивільні, які, за останньою версією, "сприяли" українським військовим".

"Світу пощастило, що п'яні російські військові не мали доступу до більш серйозної зброї, якою російський генштаб нашпигував окупований Крим", – наголосив Турчинов.


Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії заявила, що 7 серпня спецслужба начебто запобігла теракту у Криму, який готували українські диверсанти. В СБУ відкидають такі звинувачення. Пізніше джерела повідомили, що 7 серпня п’яні російські військові розстріляли цивільний автомобіль у Криму.

11 серпня Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адміністративного кордону з окупованим Кримом.