середу, вересня 7

Лещенко прокоментував скандал з купівлею квартири за 300 тисяч

Нардеп Сергій Лещенко пояснив, чому купив дороговартісну квартиру в Києві та чому вона така велика. Тільки про те, звідки взяв на неї гроші, досі мовчить. Він стверджує, що живе скромно і нікого не обманув.



Новину повідомляє «Преса України».

Нардеп і журналіст Сергій Лещенко, який сколихнув суспільство купівлею житла в Києві за 300 тисяч доларів, стверджує, що він живе скромно: 9 років не міняв авто, до сих пір ходить із четвертим смартфоном, замість сьомого, в Раду ходить з рюкзаком. Він каже, що придбання квартири – великий крок, який він довго зважував. Зробити його зараз він наважився тому, що ціна на неї була хороша.

«Якщо говорити прагматично, то зараз – найкращий час для придбання нерухомості. Дно ринку. Тому ціна 1500 доларів за метр на вулиці Франка в Києві – це вагомий аргумент на користь житла. За такими квартирами стоять черги, і їх купують майже миттєво. Можете вірити мені чи ні, але просто проконсультуйтеся з фахівцями. І така ціна має пояснення – будинок не готовий на сто відсотків, а забудовнику були потрібні гроші. Тому укладати угоди треба дуже швидко», - пояснює Лещенко.

Те, що квартира має метраж 192 м² нардеп пояснив тим, що для Насті, його нареченої, потрібна студія, яку вона облаштує в новому житлі. Він стверджує, що операція зі сплати за це житло не проходила через Сбербанк. Каже, що в додатковій угоді фігурує інша банківська установа. Нардеп наголосив, що він не хоче обману, тому не приховав факту купівлі житла.

«Є безліч способів, як оформити житло на сторонню особу або компанію, а потім орендувати. Але квартира оформлена на мене, а Настя стане її співвласником після завершення процедури розлучення. В декларації за 2016 рік все це буде відображено. Не буду приховувати, мені навіть радили знайти підставну особу або далекого родича та записати житло на нього. Але мені немає що приховувати - і для мене принципово, що правда має бути правдою», - каже Лещенко.

Нагадаємо, у соціальних мережах висміяли ситуацію, яка сталася навколо купівлі елітної квартири народним депутатом Сергієм Лещенком.

Раніше міністр внутрішніх справ Аваков пообіцяв боротися з корупцією.