четвер, вересня 29

За 4 години звільнили 29 суддів

У цьому переліку є також скандальні судді, причетні до незаконних арештів учасників Майдану 2013-2014 років і інших гучних справ
Кандидатури суддів "на виліт" обговорювали і переголосовували більше чотирьох годин. Окремі прізвища висували на переголосування до 15 разів. Сообщает https://bdzhola.com

Спікер парламенту Андрій Парубій кілька разів спілкувався з лідерами фракцій, закликаючи нардепів повернутися в сесійний зал і голосувати.

Глава ВР навіть розпорядився зробити оголошення в їдальні, щоб нардепи прийшли в сесійний зал. Для прийняття рішення того чи іншого судді часто не вистачало лише одного голосу.

У списку 29 суддів, за звільнення яких таки проголосували нардепи, увійшли:

Чала Алла, Хоменко Валентина, Рєпіна Лідія,Цибрій Неля, Степаненко Віктор, Ігор Кожухов, Татаурова Ірина, Левченко Анатолій, Меруклова Тетяна, Швець Валерій, Волкова Світлана, Гаманко Олександр, Валерій Чорнобука, Сіромашенко Наталя, Калиниченко Олена, Ірина Прошута, Домарацька Алла, Татьков Віктор, Сергій Рева, Макуха Андрій, Марія Приндюк, Олександр Бець, Єфімова Ольга, Людмила Бартащук, Коваль Світлана, Демидівська Алла, Марцинкевич Віталій і Пойда Сергій.

Зокрема, суддя Апеляційного суду Марія Приндюк виносила вирок евромайданівцям і відпустила на волю вбивцю журналіста Георгія Гонгадзе Олексія Пукача.

Одіозна Світлана Волкова після подій на евромайдане своїм рішенням звільнила командира "Беркута" Дмитра Садівника.

Незважаючи на те, що питання про звільнення служителів Феміди був на порядку денному єдиним і суддів завчасно попередили про засідання паралмента, тільки один з них прийшов на засідання Ради. У голосуванні не брали участь нардепи від "Опозиційного блоку".

Також не досить активно голосували нардепи від БПП. Зокрема, Володимир Парасюк стверджував, що ні Сергія Березенко, ні Олександра Грановського в сесійній залі не було. Згодом Березенко заявив, що його не було в залі тільки протягом 30 хвилин.