четвер, вересня 15

Україна може випускати власну спеціальну армійську вантажівку 4х4

Достатньо цікаву концепцію створення власної армійської вантажівки з колісною формулою 4х4 запропонували українські конструктори. 

Замінити в армії застарілі ГАЗ-66 і різний броньований транспорт могла б універсальна броньовані транспортна платформа УБТП-4-01. Сообщает http://wartime.org.ua/


За задумом розробників, УБТП-4-01 можна легко створити з використанням вже наявних агрегатів БТР-3, БТР-4 і «Дозор-Б». Зокрема ходової, силових установок, підвіски і т.п.

УБТП-4-01 може використовуватися і як транспорт, і як шасі для установки різного навісного та допоміжного обладнання і замінити використовувану в ЗСУ техніку вантажопідйомністю до 3,5 т.

Колісна база і довжина базового автомобіля становить 3400 мм і 6800 мм відповідно. Автомобіль оснащений броньованою кабіною з захистом від куль калібру 7,62 мм. У додаткових модифікаціях бронезахист може бути посилений. Крім того, автори проекту припускають і подальшу модернізацію УБТП з підвищенням вантажопідйомності за рахунок установки додаткових осей (6х6, 8х8).

Як відзначають розробники, випуск універсального бронеавтомобіля може бути розгорнутий на одному із заводів концерну «Укроборонпром». Всі комплектуючі та агрегати, необхідні для виробництва УБТП в концерні вже використовуються при виробництві БТР.