вівторок, вересня 20

Лукашенко поскаржився на проблеми в стосунках з Росією

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив невдоволення у зв'язку з повільними темпами розвитку інтеграційних проектів та економічних відносин з Росією.



Про це він заявив в ході зустрічі з державним секретарем Союзної держави Григорієм Рапотою, новину передає «Преса України».

За словами Лукашенка, вже протягом декількох місяців Російська Федерація і Білорусь не можуть узгодити ціну на газ.

«У зв'язку з цим Росія знизила поставки нафти в Білорусь. Ми це сприймаємо як тиск на Білорусь, але тиску я не потерплю і білоруси теж», - заявив білоруський лідер.

Крім цього Лукашенко додав, що при поставці білоруських товарів на територію Росії деякі з них блокуються. Мова йде про продукти харчування, які закуповує Європейський союз. Так, російська сторона вважає ці продукти неякісними.

«Але зрозуміло: коли ми поставляємо якісний товар і за прийнятними цінами в Росію, ми б'ємо по кишенях олігархів від сільського господарства в Росії», - додав Лукашенко.

Лукашенко також звернув увагу на те, що олігархи впливають на уряд, який, в свою чергу, роздає необхідні команди чиновникам.

«Вони у нас три підприємства відкривають для поставок - п'ять закривають, п'ять відкривають - шість потім закривають. Йде неприкритий тиск», - підсумував президент Білорусі.