середу, вересня 21

На Донбасі військові РФ збунтувалися і кинули своїх офіцерів до вигрібної ями – ГУР

Серед російських військових, що воюють на Донбасі, піднялася нова хвиля масового звільнення. В одній із бригад офіцери спробували погрозами змусити бунтівників залишитися на військовій службі, однак поплатилися за це.



Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України. Новину передає «Преса України».

Як зазначається, російським військовим на Донбасі не подобається, що через режим відносної тиші командування все більше залучає їх до інженерних та господарчих робіт. І робиться це в умовах початку дощів та різкого похолодання, ще й при хронічних проблемах забезпечення найбільш необхідним.

За даними розвідки, 18 та 19 вересня відмовилися виконувати таку роботу та написали рапорти на звільнення 23 військовослужбовця 11 окремого стрілецького батальйону (Новосвітлівка) 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

Командування цієї бригади в особі начальника відділення комплектування майора ЗС РФ Олексія Богакова та начальника фінансово-економічної служби майора ЗС РФ Андрія Фролова спробувало вгамувати бунтівників. Аби змусити їх залишитися на службі, майори вдалися, зокрема, до погроз не виплачувати частину грошового забезпечення. Це ще більше обурило військових, які помстилися офіцерам, викинувши їх до вигрібної ями.

Нагадаємо, раніше ГУР повідомляло, що Росія у зв'язку зі складною фінансово-економічною ситуацією не може належним чином забезпечувати окупаційні війська Донбасу. Компенсувати витрати на їх утримання РФ вирішила за рахунок продуктів харчування, виготовлених ще за часів СРСР.