четвер, вересня 22

Якщо РФ нападе на Білорусь, захищати її буде нікому - Безсмертний

Якщо російські війська за наказом Кремля почнуть окупувати території Білорусі, то білоруські військові не будуть чинити ніякого опору.



Таку думку під час свого інтерв'ю висловив український політичний діяч і аналітик Роман Безсмертний, новину передає "Преса України".

Він вважає, що зараз у Білорусі та Росії такі відносини, що Москва в будь-який зручний момент може позбавити державного суверенітету свого сусіда. Крім того він нагадав, що на території Білорусі розташована велика кількість військових баз Росії.

Безсмертний заявив, що у Вітебську і Гомелі останнім часом взагалі відкрито звучать заклики, що це "русская земля", а білоруські війська розташовані вкрай невдало їх стан постійно погіршується.

Експерт вважає, що Кремль і далі буде чинити економічний тиск на Мінськ, з вимогою підвищити ціни на нафту і газ. Безсмертний заявив, що становище в Білорусі дуже складне, оскільки навіть немає часу, щоб підготуватися до можливої агресії Росії.

"Якщо в Криму половина військ перейшла на бік ворога, то в Білорусі лише одиниці військових стануть на захист своєї країни від РФ. Не секрет, що Генштаб у Мінську буде виконувати вказівки Кремля. Це ж очевидно", – резюмував він.