вівторок, вересня 6

ТЕРМІНОВО!!! РОСІЯ ГОТУЄТЬСЯ ДО ВЕЛИКОЇ ВІЙНИ. З КИМ?

Увагу військових оглядачів привернули навчання «Кавказ – 2016», які відбуваються наразі на території Південного військового округу Російської Федерації, – про це  стало відомо з публікацій української служби інформаційної агенції ВВС. Сообщает http://newsonline24.com.ua/



Власне, поточні навчання не можна назвати найбільш масштабними – у них задіяно близько дванадцяти тисяч військовослужбовців проти, наприклад, дев’яноста п’яти тисяч у навчаннях «Центр-2015». Але територія їх проведення насторожує – вона охоплює акваторії Чорного та Каспійського морів та прилеглі місцевості. Так, кораблі Каспійської флотилії будуть тренуватись в охороні водних шляхів, а винищувачі, перекинуті з Карелії, відбиватимуть ракетні удари. Частина солдатів виконуватимуть завдання в окупованому Криму. Російське оборонне відомство заявляє, що навчання носять стратегічно-штабний характер. Крім того, в них задіяні кілька сотень резервістів.

Військовий експерт Віктор Мураховський заявляє, що склад задіяних підрозділів та відпрацьовувані завдання свідчать про те, що РФ готується до можливого протистояння з НАТО – у складі Північноатлантичного альянсу перебувають кілька причорноморських держав, зокрема, Туреччина. На думку іншого оглядача, Костянтина Богданова, йдеться про відпрацювання навиків нейтралізації заворушень на Північному Кавказі.