пʼятницю, вересня 2

На Донбасі з’явиться третій армійський корпус ЗС Росії – Муженко

Росія перекидає своїх військових на Донбас, щоб в результаті створити третій армійський корпус російсько-терористичних сил на окупованій території. Про це заявив начальник Генштабу України Віктор Муженко.



Новину повідомляє «Преса України».

Муженко розкрив агресивні плани Кремля в інтерв’ю виданню The Times. За його словами, Росія збирається перекинути більше особового складу своїх ЗС на Донбас. З метою знищення України як держави країна-сусід планує збільшити свій військовий контингент в цьому регіоні на третину. У той же час вона спрямовує тисячі солдатів до Криму. Муженко зазначив, що мова йде не про якісь слабких бандформування, а про цілу систему з налагодженою ієрархією, командуванням і відповідно контролем.

«У планах Росії – створити третій армійський корпус, який буде складатися з професійний російських солдатів», – стверджує Муженко, додаючи, що мова йде про тисячі російських військовослужбовців, яких об’єднають в три-п’ять бригад.

Джерела The Times в одному з підрозділів ЗС РФ на Донбасі підтвердили, що побоювання Києва небезпідставні.

«Це буде третій кулак для гнучкості, операцій саботажу, контратак і наступів, в той час як інші два корпуси будуть тримати лінію», – наводить видання його слова.

Нагадаємо, Якщо Російська Федерація і терористичні угруповання Донбасу, які знаходяться під її повним контролем, не виконуватимуть Мінські угоди, то українські силовики будуть змушені продовжити силове повернення українських територій. Про це під час свого інтерв’ю на одному з українських телеканалів заявив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Іван Винник.