суботу, вересня 3

ОБАМА ДІСТАЄ ГОЛОВНОГО КОЗИРЯ ПРОТИ ПУТІНА

Введення нових санкцій проти цілого ряду провідних російських компаній – в тому числі і дочірніх підприємств «Газпрому» – має переконати Путіна, що він заплатить високу ціну за дестабілізацію ситуації в Україні і небажання домовлятися по Сирії.
Журналіст Віталій Портніков вважає, що тепер настала черга президента США Барака Обами давати свої сигнали. Сообщает http://kozak.co.ua/

Хоч як би приндилися в Кремлі, а «Газпрому» в новій ситуації дійсно доведеться непросто, пише Портніков.

За його словами, у Москві зараз стурбовані навіть не самими американськими санкціями проти улюбленого путінського «гаманця», а тим, як відреагують на ці санкції європейці. Ну, зрозуміло ж як. Змусити США відмовитися від санкцій – навіть, якщо таке бажання і виникне – європейці не зможуть.

А ось будь-які спільні проекти з «Газпромом» – в тому числі і трубопровідні – зростуть у вартості. І з мріями про «обхід» України – хоча ці мрії були, чесно кажучи, ілюзорними ще до введення нових американських санкцій – доведеться розлучитися назавжди, наголошує Портніков.

Але найголовніше, зауважує журналіст, в чому повинен переконатися Путін – і що повинні зрозуміти його наближені - так це в тому, що краще не буде. Що санкції будуть посилюватися, економіка буде «схлопуватися», можливості виживання режиму – і тут вже мова може йти не тільки про Путіна, а й про всю номенклатуру – будуть зменшуватися, резюмував Віталій Портніков.