пʼятницю, вересня 23

Тимошенко розказала народу правду: субсидії це обман

Партія "Батьківщина" сподівається, що суд скасує постанову Кабінету міністрів щодо встановлення єдиної ціни на газ.
Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко перед засіданням Окружного адміністративного суду Києва в "тарифній" справі проти уряду. Сообщает http://market.korupciya.com/

"Сподіваємося, що така очевидна річ, як незаконно встановлена урядом ціна на газ, буде скасована. І рішення суду буде правосудним. Ми дуже на це сподіваємося", – сказала вона.

Тимошенко додала, що "всіма можливими силами" буде захищати людей від "несправедливої ціни на газ, тепло, воду, на всі комунальні послуги".

Політик також нагадала, що новий опалювальний сезон вдарить по українцях "непідйомними тарифами на газ та опалення, які подорожчали вдвічі.

"Субсидії – ви знаєте – це обман. Тому що вони йдуть в кишені безпосередньо олігархів, кланів, на корупційну структуру НАК 
"Нафтогаз України". А людей обманюють, що ці субсидії є їх соціальним захистом. Підвищать зарплати і пенсії – і не треба буде ніяких субсидій. Дайте людям український газ і поставте на нього відповідну обґрунтовану ціну – і не треба буде ніяких субсидій. Люди самі впораються з тарифами", – підкреслила вона.

Тимошенко також звернула увагу на те, що ціна на російський газ для України становить $140 за тис. кубометрів. Втім, уряд пропонує український газ сьогодні по $285.

Як відомо, у п'ятницю, 23 вересня, колегія з трьох суддів розпочала розгляд "тарифної" справи Тимошенко проти уряду Гройсмана.

Під час засідання сторона уряду клопотала про відвід судді Аблова, однак отримала відмову від колегії суддів.

"Практично вдвічі вище, ніж імпортна ціна. Це підтвердив і міністр енергетики Носалик", – нагадала політик.