середу, вересня 7

У ДП «Антонов» роз'яснили ситуацію з їх літаками в Росії

На підприємстві «Антонов» заявляють, що не забороняли Росії використовувати придбані нею літаки «Ан» для міжнародних перельотів. Однак проблема з їх експлуатацією через позицію Росії є.



Новину повідомляє прес-служба ДП «Антонов», передає «Преса України».

«Заява про те, що ДП «Антонов» буде домагатися заборони на міжнародні польоти літаків «Ан», які експлуатуються в Росії, не відповідає дійсності», - йдеться в офіційній заяві підприємства.

Деякі ЗМІ не розібралися в ситуації, стверджують в ДП «Антонов». Йдеться про експлуатацію повітряних бортів Ан-124-100 «Руслан». Деякий час назад російські ЗМІ повідомили, що влада збирається відмовитися від послуг підприємства з обслуговування «Русланів» і підтримки їх льотної придатності. А функції Розробника, які до цього належали «Антонов», вони збираються передати російській компанії.

У зв'язку з цим президент української компанії Олександр Коцюба виступив із заявою, в якій попередив російську сторону про наслідки такого рішення, якщо воно буде прийнято.

«У разі виведення цивільних літаків Ан-124-100 «Руслан» з-під нагляду ДП «Антонов», підприємство буде змушене звернутися в міжнародні авіаційні організації з заявою про зняття з себе відповідальності за забезпечення безпечної експлуатації цих повітряних суден на міжнародних авіалініях. Можливі в такому випадку авіаційні події тягнуть за собою загрозу життю і майна громадян тих країн, де будуть експлуатуватися ці літаки», - йдеться в цій заяві.