пʼятницю, вересня 2

У штабі АТО розповіли про перший день вересневої «тиші» на Донбасі (ВІДЕО)

Режиму тиші з 1 вересня, про який знову домовилася Тристороння контактна група в Мінську напередодні, дотримуються не всі бойовики. Кількість його порушень значно зменшилася, але обстріли фіксувалися.



Новину повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Преса України».

За добу, 1 – 2 вересня, в зоні АТО нарахували 11 випадків порушення режиму тиші. На Донецькому напрямку таких було 8 і ще 3 – в напрямку Маріуполя.

«Зокрема, на Донецькому напрямку ворог вів вогонь із станкових протитанкових гранатометів по Троїцькому та Невельському. Захисників Авдіївки обстріляли з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, з стрілецької зброї супротивник обстріляв Луганське та Верхньоторецьке», - йдеться в повідомленні прес-центру.

На Маріупольському напрямку під вогонь зі стрілецької зброї потрапили українські бійці, що стоять на захисті Гранітного і Мар’їнки. А ось луганські бойовики вирішили дотримуватися вересневої «тиші», про яку домовилися напередодні в Мінську з українською стороною. Зі свого боку ЗСУ не відкривали вогню на жодному з напрямків, навіть у відповідь, стверджують а штабі.