неділю, вересня 18

Більшість не доживе: В Україні знову піднімають вік на пенсії

Голова Міністерства соціальної політики Андрій Рева запевняє, що уряд не планує підвищувати пенсійний вік на даному етапі, однак у майбутньому це необхідно зробити. 
 "Це питання ми можемо обговорити чисто гіпотетично. Ось у нас не вистачає грошей у Пенсійному фонді. Сообщает http://market.korupciya.com/

Ми їдемо займати на Захід, приїжджаємо в Німеччину, зустрічаємося з Ангелою Меркель і скорботно їй в обличчя говоримо, що у нас не вистачає грошей на пенсії. Про що вона подумає, як ви вважаєте, якщо вік виходу на пенсію в Німеччині 67 років?" – йдеться у повідомленні. 

На думку міністра, рано чи пізно пенсійний вік в Україні доведеться підняти. Він наводить приклад Білорусі й Молдови, де нещодавно це вже зробили. У прес-службі також зазначили, що на нинішньому етапі розглядають можливість підняти пенсійний вік для тих українців, які мають невеликий стаж роботи. Зазначимо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко визнав, що підвищення пенсійного віку в Україні не дало очікуваного фінансового результату для Пенсійного фонду. А міністр фінансів на початку червня запевняв, що питання пенсійного віку поки не на часі.