вівторок, вересня 13

У Генштабі розповіли, коли почнеться демобілізація шостої хвилі (ВІДЕО)

Заступник начальника генерального штабу Збройних сил України генерал-майор Володимир Талалай повідомив, що демобілізацію шостої хвилі заплановано провести у жовтні.



Про це розповіли у прес-службі Генштабу, новину передає «Преса України».

«Якщо не буде погіршення воєнно-стратегічної обстановки, у вересні передбачається внести на розгляд Президенту України проект відповідного нормативного акту, розпочати звільнення 6-ї черги у поточному місяці та основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити у жовтні 2016 року», - сказав Талалай.

Зараз військове командування розробляє списки та плани-графіки звільнення особового складу. У Генштабі розповіли, що звільнені у запас бійці ЗСУ в обов’язковому порядку будуть зараховані до оперативного військового резерву першої черги. 

«Звільнення буде здійснюватися поступово, з метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового вивільнення посад, здачі посад, бойової техніки та майна», - додали у відомстві.

Раніше ми повідомляли, що міністерство оборони України виконало план шостої хвилі мобілізації на понад 60%. Це був останній мобілізаційний заклик, затверджений президентом Порошенко в цьому році. Утім, про можливість запуску нових хвиль вже попередили в Міноборони.

Нагадаємо, що під час шостої хвилі мобілізації від проходження військової служби в Збройних силах України ухилилися понад 20 тисяч осіб. При цьому значно зменшилася кількість добровольців, які самостійно з повісткою або без неї прибули у військові комісаріати.