пʼятницю, вересня 9

Фахівці спрогнозували, коли випаде перший сніг

За словами пана Троцюка, із 15 — 18 числа на формування погоди впливатимуть прохолодні антициклони, температура повітря впаде вдень до 18 градусів.
Та потім знову прийде потепління. Сообщает http://news24.if.ua/

— На початку жовтня ще буде тепло: вночі близько 10 градусів тепла, а вдень — від 18 — 22 до 25 градусів. А вже всередині жовтня почне потрохи холодати. Денна температура повітря знизиться до 5 — 10 градусів, нічна — до 2 — 4, а також дощитиме. Та мушу зауважити, опадів цієї осені буде мало. У деяких регіонах, за прогнозами, дощiв випаде в 2 — 3 рази менше від норми. Загалом стабільна осіння погода встановиться після 20 жовтня, — розповідає кліматолог.

— За синоптичними нормами, кліматична осінь на території України в середньому починається 10 вересня, — коментує Олена Донич, начальник відділу кліматології Центральної геофізичної обсерваторії МНС України. — У 1993 році осінь вступила в свої права ще під час календарного літа, це сталось 25 серпня. А найпізніше осiнь почалася у 1999 році, тоді це було 7 жовтня. Тож цьогоріч можемо зафіксувати новий рекорд.

— Перші два тижні очікується нехарактерне для цього періоду тепло, надворі буде 10 — 12 градусів, — запевняє Василь Троцюк. — Тоді як здебільшого в цей час уже лежить сніг.

Пан Троцюк прогнозує, що зима стукатиме кілька разів, перший час це станеться 20 — 22 листопада, тоді випаде сніг у Карпатах, але швидко розтане. Справжня ж зимова погода настане в першій декаді грудня. Тож ми ще маємо час погрітись на сонці й порадіти теплим дням. А завдячувати цим маємо теплим повітряним масам, що надходитимуть до нас з Африки й Азії.