четвер, вересня 15

Суд повернув Семену Семенченку військові звання (ВІДЕО)

Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив скасувати наказ командувача Національної гвардії України про позбавлення народного депутата Семена Семенченка військових звань.



Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва. Новину передає «Преса України».

Під час розгляду справи було встановлено, що Семенченка позбавили військових звання не у спосіб, як це передбачено Законом України «Про військовий обов’язок». Водночас нардеп не зміг довести правомірність отримання ним військового звання.

«14 вересня 2016 року Окружним адміністративним судом міста Києва було задоволено позов у справі про визнання протиправним та скасування наказу т.в.о. командувача Національної гвардії  України від 22.12.2015 №212 о/с щодо позбавлення Семенченка Семена Ігоревича військових звань», – зазначено у повідомленні.

За словами Семенченка, його справа замість двох визначених законом місяців розглядалася понад півроку. він пообіцяв подати заяву в НАБУ про притягнення до відповідальності осіб із військової прокуратури, які фактично сфальсифікували дану справу.

«Завтра мною будуть подані заяви в НАБУ про притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб Головної військової прокуратури і НГУ, які зловживаючи своїм службовим становищем, фактично сфальсифікували цю справу», – повідомив Семенченко у соцмережі.