середу, вересня 28

Нова схема: Лещенко і Заліщук стали співавторами закону, який дозволить приховувати майно і надприбутки - блогер

 Як відомо, нардепи від БПП Світлана Заліщук і Сергій Лещенко нещодавно потрапили у скандал з дорогими квартирами.
Внесений до Верховної Ради законопроект №5178, який спрямований на запобігання корупції, відкриває примітивну схему приховати надприбутки і майно. Про це на своїй сторінці в Facebook написав блогер Валерій Шергін, Сообщает http://ukrreal.info/

Цікаво, що серед авторів законопроекту виявилися народні депутати від БПП Сергій Лещенко та Світлана Заліщук, які недавно потрапили в скандали з дорогими квартирами.

"Крадеш гроші, віддаєш мамі, братові, сестрі, які живуть в окремій квартирі, будинку, віллі. І все. Ти не повинен про них звітувати." Це дозволить уникнути юридичної невизначеності і можливих зловживань, пов'язаних з ухиленням від декларування активів членів сім'ї " , пишуть автори законопроекту в пояснювальній записці.

"Конгеніально. Звісно, ми ж не повинні культивувати бідність", - прокоментував Шергін.

Як раніше повідомлялося, Світлана Заліщук в серпні 2014 року придбала квартиру в центрі Києва за 13 млн гривень ($270 тисяч). Парламентарій заявила, що в той час не була держслужбовцем і купила житло в столиці разом з цивільним чоловіком, який заради цього продав квартиру в Стокгольмі.

Однопартієць Заліщук Сергій Лещенко на початку вересня за 7,5 млн гривень придбав квартиру площею 192 квадратних метра в новобудові в центрі Києва. Нардеп пояснив, що використовував свої заощадження, половину суми він зайняв у Олени Притули, ще частину - у своєї дівчини Анастасії Топольської. Пізніше з'ясувалося, що заощадження Лещенка зберігалися на депозитному рахунку його матері, про який, втім, він не згадав у декларації.