понеділок, вересня 12

Бойовики накрили важкою артилерією позиції ЗСУ під Маріуполем – штаб АТО (ВІДЕО)

Попри оголошений режим тиші, окупаційні війська продовжують провокаційні обстріли позицій ЗСУ. Минулої доби, 11 вересня, на передову бойовики повернули важку артилерію та міномети.

 Зокрема, під артилерійськими обстрілами опинились населені пункти на Маріупольському напрямку. Про ситуацію на передовій повідомили у прес-центрі штабу АТО.


Новину передає «Преса України».

Бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників у неділю, 11 вересня. Так, лише на Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень «режиму тиші». На Донецькому напрямку зафіксовано 8 обстрілів по позиціях українських захисників у Авдіївці та Луганському з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. 

«Противник вдався до збройних провокацій в районі Водяного, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисникам Широкиного застосував міномети 82-го калібру. Також бойовики відкривали вогонь з БМП-2 у Широкиному, а Гранітне, Мар’їнку, Старогнатівку, Широкине та Талаківку обстрілювали згранатометів, кулеметів та стрілецької зброї», - резюмували у прес-центрі штабу АТО.

На Луганському напрямку зафіксовано 9 обстрілів зі сторони так званої «ЛНР». Тут бойовики вели вогонь з БМП, протитанкового ракетного комплекса, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї по Новоолександрівці.

«Про всі випадки використання незаконними збройними формуваннями забороненого Мінськими угодами озброєння, українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін невідкладно інформує Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні та надає її представникам відповідні підтверджуючі документи із фотофіксацією розривів боєприпасів». – резюмували у штабі АТО.