четвер, вересня 8

Коли закінчиться війна в Україні: Дуже скоро Путін здасть Донбас

Краще погані переговори, ніж хороша повномасштабна війна, яка, насправді, не потрібна ні Росії, ні, тим більше, Україні.


Путін остаточно прийняв рішення “повернути” Донбас, сили Кремля вичерпалися. Повідомляє http://www.akcent.info/ В кінцевому підсумку, результати нормандського формату і мінського процесу залежать від того, чи зможе українська сторона запропонувати чітку формулу для розв’язування військового конфлікту на Донбасі.

Альтернатива нормандскому формату – повномасштабна війна, а це не відповідає інтересам ні Росії, ні України, заявив політолог-міжнародник Микола Капітоненко.

“Мінський формат, нехай в неефективному, переглянутому, в будь-якому іншому вигляді, але працювати буде. Оскільки конфлікт на Донбасі розвивається, змінюються його параметри, вплив на безпеку, рано чи пізно виникне необхідність зустрічі в нормандському форматі. Навіть незважаючи на небажання Росії. Для неї кожна така зустріч – це визнання того, що російські власті змушені вести діалог з Україною і шукати спільне рішення. Але іншої альтернативи нормандскому формату і Мінським угод немає. Єдина альтернатива – повномасштабна війна, а це не відповідає інтересам ні РФ, ні України”, – підкреслив Капітоненко.

Він також зазначив, що прогрес у переговорах багато в чому залежить від позиції української сторони.

“Майбутнє процесу залежить від того, чи ми зможемо запропонувати формулу вирішення конфлікту. Крім України, це зробити нікому. Росія Донбас віддасть. І, мабуть, хоче в обмін на низку поступок. Деякі для нас абсолютно неприйнятні. По ідеї, ми, як країна, найбільш страждає від війни, повинні оприлюднити позицію: на яких умовах, за якою процедурою і в які терміни ми бачимо вирішення конфлікту на Донбасі. Ми можемо затягувати час, ніж частково зараз і займаємося, але від цього самі будемо страждати”, – зазначив Капітоненко.