четвер, вересня 8

Білоруса з прапором РФ на Паралімпіаді покарають (ВІДЕО)

Після інциденту з прапором Росії на Паралімпіаді, МПК проведе розслідування та застосує заходи щодо білоруса, який проігнорував заборону розгортати стяг.



Новину повідомляє «Преса України».

Білорус, який розгорнув прапор РФ на церемонії відкриття Паралімпійських ігор 2016 може стикнутись з покаранням. Про це сьогодні, 8 вересня, заявили представники Міжнародного паралімпійського комітету (МПК).

Зокрема зазначається, що відносно делегації збірної Білорусії буде проведене розслідування. Після встановлення особи, що принесла прапор всупереч забороні будуть прийняті дисциплінарні заходи.

Як повідомлялось нами раніше, під час церемонії відкриття Паралімпіади білорус пройшов по стадіону «Маракана», що у Ріо-де-Жанейро, з розгорнутим прапором РФ. Чоловіку вдалось пройти з ним декілька метрів, перш ніж прапор у нього забрали.

Нагадаємо, через допінговий скандал паралімпійську збірну Росії не допустили до цьогорічних змагань. Після такого рішення МПК білоруська делегація заявила, що принесе на церемонію відкриття прапор країни-сусіда в знак підтримки. Однак, в МПК попередили, що такі дії будуть розцінені як політичний протест і заборонили білорусам брати із собою російський прапор.