четвер, вересня 8

​"Послухав Юлю - сподобалося. Який артистизм, яка грація!", - Чорновіл про те, що пов’язує Тимошенко і Каськіва і до чого тут Льовочкін з "Інтером"

​"Послухав Юлю - сподобалося. Який артистизм, яка грація!", - Чорновіл про те, що пов’язує Тимошенко і Каськіва і до чого тут Льовочкін з "Інтером"


Патріоти України пропонують пост Тараса Чорновіла на скандальну тему дня. Повідомляє http://patrioty.org.ua/

Послухав Юлю - сподобалося. Який артистизм, яка грація! "Каськів одержав по заслугах, але це окозамилювання та відвернення уваги від дійсно великих зловживань ..." і т.д. Мені зараз знову скажуть, що я чомусь особливо Юлію Володимирівну не люблю, що я порохобот продажний і ще купу всього. Але в мене таки виникло пару дрібних питань:

- Що ж тоді для Юлі "великі зловживання", якщо мільярдні збитки державі (на відміну від сотень мільйонів, у привласненні яких звинувачено самого Каськіва, загальні збитки значно більші) - це для неї не достатньо масштабно? Пані Тимошенко на "дрібнички" не розмінюється...

- Видавлений з панамської поліції арешт Каськіва (спершу він вірив у свою безкарність, навіть зловтішався й селфі з місцевими поліцейськими робив) - це, як з'ясовується, імітація боротьби з корупціонерами й розкрадачами...

- Ще один нюанс - перед тим, як виносити якісь жорсткі судження, вартувало б сказати всю правду. Адже Юля й Влад мають свою спільну історію. Частина її стосувалася різних фінансово-політичних проектів, починаючи ще з 2001-го року (ці речі відбувалися в мене на очах. Просто ми всі тоді наривалися й ризикували, а хтось на цьому вже в той час заробляв). Але головне - в 2009-му Юля призначила Каськіва своїм радником саме з тих питань, за які його тепер заарештували:


- І останнє. Нинішня нервозність Юлії Володимирівни може пояснюватися не лише давніми історіями. Останнім часом Тимошенко хаотично шукала собі нових бізнес- і політичних партнерів. Це, як і у випадку з Онищенком, не дуже афішувалося (на відміну від старих альянсів з Лазаренком, Симоненком-Морозом, Ющенком, Путіним, Медведчуком, Януковичем тощо), але зараз доволі чітко проглядається співпраця з колишнім заклятим ворогом - Льовочкіним. Але ж навіщо так відверто світитися з аж надто однозначною й однобокою підтримкою Інтера та такою нервозністю стосовно їх спільного протеже Каськіва?..

Ще раз пробачте за чергову порцію дьогтю. Просто спогади про старі альянси й договірнячки спонукають...