пʼятницю, вересня 30

Лавров не захотів вибачатися за збитий Boeing-777

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров відмовився попросити вибачення за катастрофу малайзійського Boeing, якого, згідно з доповіддю міжнародної комісії, збили на Донбасі з російського ракетного комплексу «Бук».



Про це повідомляє BBC, новину передає «Преса України».

Так, ведучий ВВС Стівен Сакур запропонував Лаврову вибачитися за збитий літак у світлі нової інформації, опублікованої міжнародними слідчими. У відповідь на це російський міністр запитав: «Вибачитися за що?»

Лавров наголосив, що розслідування катастрофи МН17 досі не завершене і Росія чекатиме його остаточних результатів. Він додав, що ті сто осіб, які фігурують у цій справі, поки що не є навіть підозрюваними. 

Він нагадав, що Російська Федерація передала слідству свої дані стосовно катастрофи, однак ця інформація, за його словами, не була взята до уваги. При цьому, Лавров відзначив, що отримані комісією дані від США та України оприлюднені не були.

Нагадаємо, на днях міжнародна група слідчих підготувала попередню доповідь про причини трагедії МН17. Фахівці прийшли до висновку, що пасажирський літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який був завезений на Донбас з території Росії. Представник російського МЗС Марія Захарова, у свою чергу, висловила жаль у зв'язку з «політизованістю та низькою якістю» кримінального розслідування катастрофи.