вівторок, жовтня 4

“Пішов воювати добровольцем…Він був воїном. Воїном і загинув”, – захисники Кримського розповіли про те як викрили російську ДРГ, шалену стрілянину та втрату побратима (відео)


У неділю, 2 жовтня, терористи понад чотири години гатили з мінометів по українських армійцях на Луганщині після того, як сили ЗСУ виявили ворожу диверсійну групу.
Під час цих обстрілів загинув військовослужбовець, з сумом повідомляють Патріоти України. Військові стверджують, що тиша на опорному пункті у Кримському зберігалася понад півроку. Однак за розкриттям ДРГ стався масштабний обстріл. “Вийшли з командиром взводу і командиром відділення буквально метрів на 30 вперед, подивитись, що можна зробити, щоб був огляд. Постріл. Я у свою чергу дав відповідь одразу… Була група. Вони не очікували, що так швидко реакція піде їм у відповідь”, – сказав військовий “Кеп”. Саме після автоматної черги армійців бойовики оскаженіли. Почався прицільний обстріл українських позицій з великокаліберних мінометів.

 За чотири години бойовики випустили у напрямку українських позицій понад сотню мін калібру 82 мм і з десяток – 120 мм. “Знайшли воронку від СПГ. Осколково-фугасний… Усе тут шматками (снарядів) розворотили”, – додав військовослужбовець ЗСУ з позивним “Жовтень”. Як стало відомо, під час обстрілу загинув 24-річний командир взводу Мирослав Мисла. Днями він збирався у відпустку. “Пішов воювати добровольцем…Він був воїном. Воїном і загинув”, – сказав боєць “Кеп”. Як повідомили армійці, крім опорного пункту неподалік Кримського, найманці накрили з мінометів і сіру зону, де на той час залишалася диверсійна група. “Навпроти нас стоять, так би мовити, як їх називають, “донские казаки”. Вони не є професіоналами, вони є добровольцями-аматорами.
І вони не змогли б піти. Вони б не змогли провернути таку акцію. Швидше за все, це були військовослужбовці Російської Федерації, але чому їх не пошкодували, я сам відповідь на це запитання дати не можу”, – повідомляє “Жовтень”.


Источник: http://www.amn.com.ua/