вівторок, жовтня 4

ЗРИВ «ПЕРЕМИР'Я» НА ДОНБАСІ: ЯК УКРАЇНА СТАВИТЬ ПУТІНА У «ПОЗУ»

У ситуації із "зонами безпеки" на Донбасі і відведенням сил та озброєнь Україна має зробити так, щоб у зриві домовленостей вина лежала на терористах і Росії
Розведення сил та озброєнь на Донбасі у рамках домовленостей Тристоронньої контактної групи у Мінську, 21 вересня, наразі гальмує. Сообщает http://kozak.co.ua/

Спочатку ватажок "ДНР" Захарченко заявляв, що відводити сили не збирається, поки цього не почне робити Україна.

Згодом терористи таки почали відводити війська і про це гордо рапортували, мовляв, перший етап виконано - на 2 км вглиб і 2 в ширину сили відведені. Але, під час відведення сил ЗСУ бойовики обстріляли їх з гранатометів на очах в ОБСЄ.

Згодом терористи взагалі повернулися на позиції біля Петрівського, а Україна звинуватила їх у зриві домовленостей по відведенню сил.

Насправді ж, ніякого "перемир'я" немає. Воно є лише у головах певних переговірників, які захотіли, щоб українські війська відступили зі своїх позицій. На даний момент розведення сил та озброєнь виконано обопільно лише в Золотому. Станиця Луганська і Петрівське, швидше за все, будуть і далі хитати, але сили звідти не відводитимуть. Терористи чекатимуть, що Україна зробить це у Станиці Луганській. ЗСУ невигідно відводити зі Станиці війська, тому потрібно робити все можливе, щоб показати, мовляв, бойовики не виконують домовленостей. Поодиноких заяв про "праймеріз" сьогодні замало. Потрібно набагато гучніше говорити про щоденні обстріли (32 за останню добу), на міжнародному рівні виступати із заявами та різноманітними зверненнями про "Праймеріз", доказами, що саме терористи зривають розведення сил у Петрівському, а в Станиці Луганській проти відведення ЗСУ виступають люди. За документом на розведення сил максимум давали місяць. Дуже важливо, щоб на 21 жовтня ми виглядали у цьому плані святими, а бойовики - винуватцями.

Обговорюваною темою проти Росії має стати затримання журналіста Сущенка. Наша головна мета зараз - тягнути час і робити все можливе, щоб у грудні, коли розглядатимуть питання продовження секторальних санкцій проти Росії, всім було зрозуміло, що "перемир'я" на Донбасі зірвали проросійські терористи через політику Кремля. Бо миру на Донбасі не буде навіть з 50-ма зонами безпеки, про які так мріє "переговірник" Леонід Кучма.

На даний момент Україна робить все правильно.