пʼятницю, квітня 17

Історія з масками повторюється, тільки тепер з зерном


Victor Mysliwiec: Набагато багатше ніж при Порошенко стали жити селяни всього за один рік президентства Зеленського. Поліпшилася родючість грунтів Украни, значно зросла врожайність всіх сільськогосподарських культур.Джерело





І навіть сьогодні, коли в усьому світі стагнація занепад, карантин і коронавірус і всі зайняті запасами на чорний день, тільки за один останній місяць експорт зерна з України виріс на 70%!

Тільки з 14 по 20 березня, українські морські порти експортували 1,18 млн. Т. Основних зернових культур, що на 26% більше, ніж тижнем раніше (933 тис. Т з урахуванням актуалізації даних).

Про це пише спеціалізоване видання Інфоіндустрія. У трійку основних напрямків поставок українського зерна, увійшли Єгипет (272 тис. Т), Південна Корея (110 тис. Т) і Китай (91 тис. Т).

Лідируюче місце за обсягами експорту зернових в 2019/20 МР займає порт Миколаїв (13,94 млн т). Друге місце займає порт Чорноморськ (10,08 млн т), третє – порт Південний (7,95 млн т).

Історія з масками повторюється, тільки тепер з зерном

1) вивозити стратегічні запаси

2) створюємо дефіцит

3) піднімаємо ціни

4) закуповуємо назад з-за кордону за ціною вище

5) вводимо держрегулювання.

Раз вже ви все одно вводите держрегулювання, то чому б не вводити його ДО того, як все вивезли? Нафіга його робити ПІСЛЯ, коли дефіцит вже створений і ціни не можуть не зростати? Або у вас завдання стимулювати чорний ринок? Не розумію

– Далі може бути ще смішніше: ціну зробили низькою, виробникам не вигідно це вирощувати – буде ще більша нестача продуктів – будемо ще більше імпортувати (якщо будуть гроші).


– Якщо на хвилину уявити що завдання банди кремлівського агента моніки-Буратіно це тотальна руїна, то нерозумінню не залишиться місця

– Повз мене через кожні пів години, а то й менше, їдуть зерновози з причепами. Бояться в відкриту возити! Пруть через села. Перевантажені звіздець! Народу пoxєр. Вони поза політикою. А дороги сука Порошенко ламає досих пір (((((

– Вони банально обїзжають великі дороги, на яких їх може віддубасити трансінспекція за перевантаження. Так було, є і буде, поки їх відловлювати не почнуть.

за матеріалами акаута Дмитра Чекалкіна