суботу, липня 4

Українці Боялися Про Це Навіть Думати: “Буде І Друга І Третя…” – Ляшко Не Втримав Язика За Зубами І Розповів, Що З Понеділка…


Крім того, в Україні стартувала підготовка системи охорони здоров’я, щоб приймати хворих з коронавирусной інфекцією під час другої і наступних хвиль пандемії захворювання.

Таку інформацію озвучив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час свого виступу в програмі «Свобода слова Савіка Шустера».джерело



Він повідомив, що на даний момент в нашій країні вже є 26 тисяч вільних ліжок для прийому хворих з китайською заразою. З них поки зайнято лише три тисячі.

Також головний санітарний лікар розповів, що крім 26 тисяч вільних ліжок, тобто 2,5 тисячі вільних апаратів штучної вентиляції легенів. На сьогодні зайняті лише три тисячі ліжок, а на апаратах знаходяться близько 60 пацієнтів.

В Україні на 10% зайняті ліжка, які готові приймати пацієнтів з коронавірусів.

Також Віктор Ляшко стверджує, що це лише перша хвиля захворюваності.

Попереду гряде і друга, і третя. У зв’язку з цим вже продумана перепрофілізації.

Заходи з підготовки активно ведуться в Чернівецькій області, яка дала найбільшу кількість хворих.

Саме в цій області і почався спалах захворювання і триває до цих днів. Саме тут відзначається найбільше завантаженість ліжками тих, які готові до коронавірус.

На сьогодні в Чернівцях готове ще один медичний заклад розрахований на 72 ліжка, яке в змозі приймати пацієнтів із захворюванням. Хоч влади і кажуть про послаблення карантинних обмежень, мова не йде про закінчення епідемії.