понеділок, березня 30

КурилиНаш: Прем’єр-міністр Японії не поїде в Москву на 9 травня


Причина – не вирішений територіальний спір. 

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе відхилив запрошення російської влади взяти участь у святкових заходах на честь 70-річчя Перемоги над Німеччиною 9 травня в Москві.
 Про розповіли місцевому виданню “Санкей” джерела в уряді, повідомляють Патріоти України з посиланням на телеканал “Дождь”. 
 Газета пише, що Сіндзо Абе відмовиться від поїздки до Москви слідом за лідерами США, Франції та Німеччини, враховуючи територіальний спір з Росією з приводу південних Курил і відсутність мирного договору між двома державами за підсумками Другої світової війни.
 На параді з нагоди 60-ї річниці Перемоги над Німеччиною у Москві були присутні президент США Джордж Буш, канцлер ФРН Герхард Шредер, президент Франції Жак Ширак і прем’єр Японії Дзюн’їтіро Коїдзумі. Цьогорічну церемонію лідери держав проігнорують на тлі санкцій щодо Росії через збройний конфлікт на сході України і приєднання Криму.
 Як західні держави, так і Японія ввели обмеження щодо роботи бізнесу з Росією і призупинили переговорні процеси з багатьох тем.



 Джерело: http://patrioty.org.ua/