вівторок, березня 17

ДНР погрожує Києву війною через закон про особливий статус



Ватажки терористичних ДНР і ЛНР пригрозили Києву ескалацією конфлікту у випадку внесення поправок Петра Порошенка до закону про особливий статус Донбасу, які на їхню думку порушують підписані у Мінську домовленості.
  Про це заявив так званий представник ДНР в контактній групі, «віце-спікер Народної ради ДНР» Денис Пушилін, новину передає «Преса України».
 За його словами, ДНР і ЛНР не визнають ніяких поправок до цього закону. «Ніякі неузгоджені з нами поправки в цей закон, внесені президентом України Порошенко, "республіками" не визнаються. Вони є, з нашої точки зору, юридично безглуздими і політично нікчемними і прямо порушують дух і букву Мінських домовленостей - як протоколу від 5 вересня, так і комплексу заходів від 12 лютого», - заявив Пушилін.
 Представник бойовиків зазначив, що мінський процес практично перерваний, оскільки його основа - закон про особливий статус Донбасу, по суті, скасовується поправками Президента України. «Він не поважає народ Донбасу, не хоче миру, значить, отримає війну І нові жертви будуть знову на його совісті, і на совісті Турчинова і Яценюка, разом з якими він придумує все нові виверти, щоб не виконувати Мінські домовленості», - додав Пушилін.
 Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект, який передбачає надання спеціального статусу окупованим районам Донбасу лише після проведення місцевих виборів за українським законодавством.


Джерело: http://uapress.info/uk/