неділю, березня 15

Порошенко: Мінські домовленості не працюють


Мінські домовленості на Донбасі не працюють. Тому проти Російської Федерації потрібно вводити додаткові санкції.
  Про це Президент України Петро Порошенко заявив у Німеччині перед початком дводенного робочого візиту. Новину своїм читачам повідомляє «Преса України» із посиланням на «Deutsche Welle».
 «Правда полягає у тому, що угода не працює», – зазначив Петро Порошенко. Крім того, за його словами, угода, яка була підписана у Мінську, стала для України надією, а не реальністю.
Також Глава України звинуватив Російську Федерацію у порушенні режиму припинення вогню. Зокрема, він підкреслив, що щодня з російського боку знову стріляють, інколи навіть понад 60 разів на день. А загалом, як стверджує Порошенко, перемир'я порушувалось 1 100 разів. Український Президент наголосив, що Україна виконала кожне окремо взяте положення мінських угод, зокрема втілювала їх негайно.
 Окрім того, Петро Порошенко зауважив, що спостерігачі ОБСЄ не мають доступу до території бойовиків, щоб повністю проконтролювати процес відведення важкої зброї. Зважаючи на таку ситуацію, Глава України закликав реагувати на порушення Росією мінських угод посиленням санкцій, зокрема чинні санкції продовжити їхню дію до кінця року.


Джерело: http://uapress.info/uk/