понеділок, березня 30

У НАТО відзначають спроби бойовиків захопити нові території в Донбасі


В Альянсу є сумніви щодо відведення важкого озброєння бойовиками.
Не зважаючи на загальну стабілізацію ситуації в Донбасі після підписання мінських угод, у НАТО зазначають спроби проросійських бойовиків захопити нові території. "Ситуація стала спокійніше.
 Проте триває стрільба з танків, артилерійської зброї. Ми спостерігаємо певні спроби сепаратистів захопити якнайбільше території, і за ними стоїть Росія", - сказав заступник генсека НАТО Олександр Вершбоу сказав в інтерв'ю Defence News, повідомляє "Європейська правда".
 Також заступник генсека підкреслив, що терористи не співпрацюють з ОБСЄ, у зв'язку з чим виникають сумніви щодо відведення ними важкого озброєння. "Хто знає, можливо, вони сховали його під деревами або в укриттях, тому що росіяни і сепаратисти майже не співпрацюють з ОБСЄ, яка повинна підтвердити відведення озброєнь", - зазначив Вершбоу. Також представник НАТО підкреслив, що Росію чекають нові економічні санкції в разі порушення домовленостей, що, на жаль Заходу, вдарить і по простим громадянам. Разом з тим, за словами Вершбоу, Альянс готовий збільшити підтримку України, а на поточний момент допомагає в проведенні реформ і в сфері кібербезпеки.
 Крім того, деякі країни-члени НАТО надіслали інструкторів і нелетальне спорядження. "Питання летальної допомоги не розглядається НАТО, це знаходиться в компетенції національних держав. Тут є багато розбіжностей", - зазначив Вершбоу. Ми бачимо, що проти України використовуються дипломатичні інструменти, інформаційні інструменти, економічні інструменти, що застосовуються військові засоби. Тому ми на Заході, я думаю, повинні розглянути в якості відповіді всі наші інструменти", - сказав генерал.


 Джерело: http://dt.ua/