понеділок, березня 30

Это победа!: Вануату вирішили ввести з Росією безвізовий режим


Правда, знайти на карті її нелегко. Уряд Вануату має намір підписати з Росією договір про скасування візового режиму.
Про це повідомляє ТАСС. Це, ймовірно, відбудеться під час першого офіційного візиту в Москву міністра закордонних справ і зовнішньої торгівлі Вануату Сато Кілмана, повідомляють Патріоти України.
 Сато Кілман розповів, що Вануату дуже зацікавлена ​​в такій угоді. «Вона дозволить приїжджати на Вануату великому числу росіян – туристів і ділових людей», – зазначив міністр. Крім того влада Вануату має намір запропонувати Росії співпрацю у сфері рибного господарства.
 «Вануату розташована на островах, розкиданих на величезній площі Тихого океану, і ми готові запропонувати Росії вигідне співробітництво в рибній галузі», – зазначив Кілман. Міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Вануату прилетить до Москви в понеділок 30 березня. На наступний день Сато Кілман зустрінеться з главою МЗС Сергієм Лавровим. Цей візит стане першим офіційним відвідуванням Росії членом уряду Вануату. Прямого авіасполучення між Москвою і столицею Вануату Порт-Вілой немає.
 Час в дорозі до тихоокеанської держави (з урахуванням двох пересадок) становить більше доби. Ціни на авіаквитки Москва – Порт-Віла – Москва починаються від 80 тисяч рублів. 27 березня стало відомо що угода про скасування візового режиму було підписано між Росією і Сальвадором. Документ був підписаний главами МЗС Росії і Сальвадора в Гватемалі, де проходила зустріч російського Сергія Лаврова з главами зовнішньополітичних відомств Центральноамериканської інтеграційної системи. Довідка:
 Вануату, повна офіційна форма – Республіка Вануату – тихоокеанська держава в Меланезії. Межує на півночі з територіальними водами Соломонових Островів, на заході з економічною зоною Австралії, на південному заході з територіальними водами Нової Каледонії, на сході – з територіальними водами Фіджі. Протяжність прибережної смуги – 2528 км. Республіка Вануату розташована на 83 островах архіпелагу Нові Гебріди. Загальна площа суші – 12 190 км². Населення Вануату – 234 023 ос (2009). Столиця – місто Порт-Віла.




Джерело: http://patrioty.org.ua/