понеділок, березня 30

У Литві побоюються застосування Росією "прихованих військових засобів" проти однієї з країн НАТО


У Міністерстві оборони вважають, що дії РФ негативно позначаються на безпеці Литви.
Військова розвідка Литви опублікувала звіт, згідно з яким передбачається застосування Росією "прихованих військових засобів" проти однієї з країн - членів НАТО, оскільки РФ не може піти на відкритий конфлікт з альянсом, повідомляє Delfi.
 "Росія поки залишається не в силах почати військовий конфлікт проти НАТО. Не слід виключати, що Росія може зважитися на застосування цих засобів проти одного з членів Альянсу в надії, що НАТО не зможе реагувати своєчасно і належним чином з-за складного механізму прийняття рішень і різних інтересів країн-членів", - йдеться в Оцінці загроз національної безпеки.
 В документі також зазначається, що "гібридна стратегія" Росії, яка передбачає використання неконвенційних або прихованих військових засобів, небезпечна для країн Балтії. Також негативно на ситуацію з безпекою Литви впливає "реальне застосування Росією військової сили в Україні, постійна демонстрація військової сили". Відзначається також збільшення фінансування військової сфери РФ і нарощування активності на стратегічних напрямках.
 Крім того, особливу стурбованість викликала демонстрація здатності швидко посилити розміщену в Калінінградській області військову угруповання допомогою тимчасової перекидання в області ракетних комплексів "Іскандер-М". "Особливо висока інтенсивність бойової підготовки підвищує ймовірність випадкових або навмисних інцидентів за участю військових і бойової техніки російських збройних сил", - повідомляє розвідка.



 Джерело: http://dt.ua/