понеділок, березня 30

Янукович і Азаров не отримують українських пенсій - пенсійний фонд


Екс-президент України Віктор Янукович і колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров не отримують пенсій їх українського бюджету.
Про це під час свого інтерв'ю заявив голова правління пенсійного фонду Олексій Зарудний, новину передає "Преса України".
 "Колишній прем'єр Азаров не отримує пенсію, на сьогоднішній день у нього немає пенсії, як немає її і в інших чиновників, які відсутні в Україні. Януковича це теж стосується", - сказав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що притягнути до кримінальної відповідальності чиновників часів Януковича, які втекли з країни буде не просто.
 Про це під час свого інтерв'ю на одному з українських телеканалів заявив голова Генеральної прокуратури України Віктор Шокін. На питання журналіста про те, чи можливо взагалі дістати з Росії екс-чиновників і самого колишнього президента Януковича він заявив: "На жаль, у цьому питанні дуже багато складнощів". "Перше - якщо вони брали громадянство інших держав, у т. ч. - Росії. Є такі країни, з якими у нас договорів про екстрадицію.
 Крім того, Росія своїх громадян не видає. Тому теж є певні складнощі", - зазначив генпрокурор. "Але навіть незважаючи на це, ми зробимо всі заходи, передбачені законом, щоб люди - громадяни України чи ні - вчинили будь-які злочини на території України, і буде доведено - а це буде доведено, що в їх діях є склад злочину, я буду робити все можливе, щоб вони були покарані відповідно до закону України", - додав він.


Джерело: http://uapress.info/uk/