понеділок, березня 30

Меркель хоче будувати відносини з Путіним на основі Гельсінкських угод


Гельсінські угоди декларують недоторканність кордонів, невтручання у внутрішні справи інших держав і повагу прав людини.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що країни-члени Європейського Союзу повинні погоджувати свій підхід до Росії в українському питанні.
 Про це вона сказала в Гельсінкі після зустрічі з прем'єр-міністром Фінляндії Александером Стуббом. "У нас є бажання працювати разом з Росією, але тільки на основі певних принципів", - зазначила Ангела Меркель, маючи на увазі Гельсінські угоди, підписані 40 років тому.
 Згідно з цими угодами, держави, серед яких і колишній Радянський Союз, взяли на себе зобов'язання щодо недоторканності кордонів, невтручання у внутрішні справи інших держав і поваги прав людини. Проте Москва поставила під сумнів вільний вибір України, яка хоче більше орієнтуватися на Європу, ніж на Росію, наголосила канцлер. 19 березня канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що економічні, санкції ЄС проти Росії не повинні скасовуватися до остаточного виконання Мінських угод.



 Джерело: http://dt.ua/