суботу, березня 28

Президент: Україна зацікавлена в диверсифікації поставок газу з Туркменістану


Україна зацікавлена в диверсифікації поставок газу з Туркменістану.
 Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає УНН. Як повідомляється, Президент України Петро Порошенко провів зустріч із заступником голови Кабінету міністрів, міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим. 

П.Порошенко зазначив, що відносини між Україною та Туркменістаном перебувають на високому рівні. У свою чергу Р.Мередов підкреслив, що Україна є надійним партнером для Туркменістану, і його країна прагне й надалі розвивати торговельно-економічну співпрацю.
 Туркменський міністр наголосив на позитивному досвіді роботи українських компаній в різних галузях туркменської економіки, зокрема в нафтогазовій сфері, реалізації великих інфраструктурних проектів тощо. Український президент звернув увагу на те, що Україна має потужний комплекс енергетичного машинобудування, і українські державні підприємства зацікавлені в поставках турбін та компресорних станцій до Туркменістану.
 Президент окремо наголосив на зацікавленості в диверсифікації поставок газу, в тому числі за рахунок туркменського природнього ресурсу. “Україна готова та зацікавлена у відновленні поставок туркменського газу як альтернативного джерела”, — сказав він. Сторони також обговорили можливість відновлення авіасполучення між країнами та розвиток співпраці в гуманітарної сфері, зокрема проведення днів культури.
 П.Порошенко також запросив туркменських інвесторів в Україну. Р.Мередов передав П.Порошенку запрошення від президента Туркменістану відвідати його країну. В свою чергу П.Порошенко запросив туркменського колегу Гурбангули Бердимухамедова відвідати Україну.



 Джерело: http://www.unn.com.ua/