четвер, березня 19

СБУ: бойовики в п'ятницю готуються зірвати перемир'я



Служба безпеки України заявляє, що терористи мають намір 20 березня в Донецьку провести операцію "мурашник" з метою обвинуватити українську владу в порушенні "мінських домовленостей". 

Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський. "У п'ятницю, 20 березня, у Донецьку має бути проведено спеціальну операцію "мурашник", спрямовану на порушення "мінських домовленостей".
 Так, зокрема, стверджують джерела СБУ в керівництві так званої ДНР, - написав він. З його слів, низка диверсій готується в Донецьку й Луганську. "Події відразу мають підхопити російські і сепаратистські пропагандистські ЗМІ, щоб покласти відповідальність на українську владу.
 За задумом російських спецслужб, наступним кроком має стати розхитування ситуації в кількох великих українських містах на сході", - додав Лубківський. Він зазначив, що, СБУ як українська спецслужба повністю володіє інформацією про ситуацію на тимчасово окупованих територіях і чітко бачить, що жити в мирних умовах бойовики не вміють і не хочуть. "Така стратегія спрямована й на те, щоб відсунути на другий план вкрай складну суспільно-політичну й соціально-економічну ситуацію в регіоні, що викликає справедливе невдоволення людей", - поділився радник.
 Таку інформацію СБУ отримує від джерел у сепаратистських колах. Як повідомляло агентство, Служба безпеки України має намір передати Генеральній прокуратурі матеріали злочинів, вчинених бойовиками проти громадян України, для підготовки документів у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі (Нідерланди).
 Президент США Барак Обама й канцлер Німеччини Ангела Меркель виключають ослаблення санкцій проти Росії до виконання домовленостей, досягнутих нею у Мінську (Білорусь) 12 лютого.


 Джерело: http://ukranews.com/