понеділок, березня 30

Чорногорець, що поцілив у воротаря збірної Росії, розповів, як це сталося


Фанат затриманий поліцією і вже кається у тому, що ненароком наробив.
 Чорногорські правоохоронні органи встановили особу фаната, який кинув фаєр на поле під час матчу кваліфікації Євро-2016 в групі G між місцевою збірними Чорногорії та Росії, який був припинений на 67-й хвилині.

Про це повідомляють Патріоти України за матеріалами російського видання Спорт-Экспресс. Провинився вболівальник – Лука Лазаревич – 25-річний житель Подгориці. Лазаревич здався органам правопорядку та був доставлений у відділення поліції Подгориці. Він є сином одного з лідерів фан-руху клубу Будучность і відомий під ім’ям Лазо Кота.
 Найближчим часом йому буде пред’явлено звинувачення в скоєнні злочинного діяння насильницького характеру на спортивному заході. Як повідомляє “Спорт-Експрес”, напередодні матчу на своїй сторінці в Facebook Лазаревич обговорював зі своїми друзями підготовлюване фаєр-шоу, а вже після того, як був затриманий поліцією, розкаявся в скоєному. “Коли почався матч, хтось кинув петарду (фаєр), яка впала до моєї лівої ноги.
 Вона горіла, і я інстинктивно кинув її в напрямку поля. Поки вона падала, я побачив, що воротар збірної Росії робить кілька кроків до центру поля, а петарда летить прямо в нього “, – спробував пояснити свої дії фанат. “Я був шокований таким розвитком подій. Якби міг вийти на поле, то, звичайно, без жодних сумнівів, сам надав би голкіперу першу допомогу. Каюсь в скоєному. Приношу свої вибачення Акінфєєву, футбольному союзу його країни, а також нашій збірній і всій нації “, – резюмував Лазаревич.
 Нагадаємо, що вже на першій хвилині поєдинку Чорногорія – Росія з фанатської трибуни в голову Ігоря Акінфєєва кинули палаючий фаєр. У підсумку Акінфєєв лише за допомогою лікарів і машини залишив поле, а арбітр відвів команди в роздягальні. Заворушення чорногорських уболівальників призвели до того, що матч кілька разів був зупинений і в результаті не дограли, але і з російського боку були порушення. Так, незважаючи на попередження і заборону UEFA, на секторі з російськими вболівальниками були вивішені прапори Новоросії.


 Джерело: http://patrioty.org.ua/