середу, березня 18

Українцям збираються підвищити тарифи на воду


НКРЕКУ на засіданні в четвер, 19 березня, розгляне питання підвищення тарифів на воду для населення України через зростання вартості електроенергії. 
 Про це заявив член Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Андрій Герус, новину повідомляє «Преса України».
 «На засіданні в четвер будемо приймати рішення щодо підняття тарифів на воду для населення. Така необхідність виникла внаслідок зростання вартості е/е на 30% з літа минулого року», - повідомив він.
 За його словами, також причиною підняття тарифів є заборгованість водоканалів перед ЄБРР і Світовим банком, яка становить близько 1 млрд грн. «А ще вже протермінована заборгованість водоканалів перед ЄБРР, Світовим банком вже близько 1 млрд грн. В основному, через девальвацію і стрімко зростаючої ціни на е/е, яка займає 50% у собівартості води», - додав член НКРЭКУ.
 При цьому Герус не уточнив, про яке підвищення тарифів йде мова. Нагадаємо, Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила мінімальний тариф для населення на газ, використовуваний для опалення, в 3,3 рази, до 3600 грн/тис куб. метрів з 1 квітня цього року. Також, 26 лютого НКРЕКП прийняла рішення про підвищення тарифів на світло.


 Джерело: http://uapress.info/uk/