неділю, березня 29

Шокін: буква закону стосується кожного, навіть президента


За словами генерального прокурора України Віктора Шокіна, для нього не існує недоторканих громадян і кожен, хто порушить Кримінальний кодекс, відповість за свої дії згідно букві закону.
Таку новину передає «Преса України» з посиланням на Укрінформ.
 «Для мене нема недоторканих. Буде це президент України, не дай Боже, звичайно, прем`єр-міністр, інша посадова особа, якщо вона скоїла якийсь злочин і підпадає під дію кримінального кодексу – буде обов`язково притягнута до відповідальності», - запевнив пан Шокін.
 Також він додав, що часи, коли до відповідальності притягувались лише «прості смертні» вже минули. «Таке, на жаль, було… Більше не буде», - твердо заявив генеральний прокурор України. Нагадаємо, раніше «Преса України» писала, що за словами прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Україна має лише два роки для того, аби привести всі необхідні реформи. «Я спробую на прикладах. 
 Двадцять з гаком років тому Польща пройшла такі самі реформи, які проходимо ми сьогодні. Польща є членом ЄС і однією з найпотужніших країн Євросоюзу. У нас немає двадцять років, у нас – два роки», – пояснив прем’єр.


Джерело: http://uapress.info/uk/